You are here

Uw huid trekt, jeukt en lijkt gespannen? Soms schilfert ze of vertoont ze barstjes? Dat is ongetwijfeld omdat ze zeer droog is. Dit huidtype wordt gekenmerkt door een gebrek aan water en soms aan lipiden, moleculen die van essentieel belang zijn om een goede hydratatie op peil te houden. Waarom wordt de huid van sommige mensen zeer droog? Hoe kunt u het onaangename gevoel dat samengaat met deze uitdroging beperken? In hoeverre wordt de zeer droge huid erger getekend door rimpels en waarom? Hier volgen onze antwoorden.

Wat is een zeer droge huid?

Een zeer droge huid voelt oncomfortabel aan. Ze is gespannen, dun en kwetsbaar, ze heeft een gebrek aan vocht en kan worden herkend aan:
het feit dat ze ruw aanvoelt;

een gebrek aan soepelheid en zac...

Problemen in verband met een zeer droge huid

De zeer droge huid kan, als ze niet voldoende wordt gehydrateerd en gevoed, dagelijks voor jeuk en irritatie zorgen.
Wanneer ze beschadigd is, heeft ze het moeilijk om zich te beschermen tegen agressi...

De evolutie van een zeer droge huid door de jaren heen

Droge en zeer droge huid heeft de neiging om sneller te verouderen dan vette of gemengde huid. Vooral rimpels zullen zich sneller en in groteren getale aftekenen. De verslapping van de huid zal minder...

Specifieke verzorgingen voor een zeer droge huid

De zeer droge huid heeft vooral te maken met problemen als pruritis, ontsteking, wonden of zelfs infecties, waarop dus moet worden geanticipeerd.
Vermijd in de eerste plaats blootstelling aan factoren...

Een nieuwe manier van leven

Een nieuwe manier van leven