You are here

RoC® RETINOL

Retinol wordt al jaren gebruikt in de cosmetica en is een doeltreffend molecule waarvan de talrijke voordelen voor de huid al wetenschappelijk werden aangetoond.

Retinol beschikt inderdaad over heel wat bewezen eigenschappen om verschillende huidproblemen doeltreffend te verhelpen. Dit bestanddeel wordt vooral aanbevolen voor zijn krachtige antirimpelwerking en wordt vandaag door dermatologen erkend voor zijn doeltreffendheid voor het verminderen van huidverouderingstekenen.

U moet echter weten dat retinol een moeilijk te stabiliseren actief bestanddeel is, gezien het gevoelig is voor licht, zuurstof en warmte. Al 25 jaar innoveert RoC® met deze molecule om tot een doelgerichte efficiëntie en een steeds hogere tolerantie te komen. Die onderzoeksinspanningen hebben geleid tot formules die een betere stabilisering van Retinol toelaten en tot een optimalisatie van de penetratie in de huid. Na meer dan 10 jaar onderzoek is het laboratorium van RoC® er in de jaren 90 in geslaagd om retinol te stabiliseren, waardoor het kon worden geïntegreerd in cosmetische verzorgingsproducten. Onze wetenschappelijke experts zijn er ook in geslaagd om de activiteit van retinol te boosten door het te combineren met een nieuwe gepatenteerde molecule, Dihydroxy Methylchromone. Hierdoor kon de concentratie aan retinol in de verzorgingsproducten dalen, waardoor de tolerantie verbeterde (vereist voor een gebruik op lange termijn) terwijl de doeltreffendheid bewaard blijft.

Voordelen: 

Retinol helpt de huidverouderingstekenen, zoals lijntjes en rimpels, verminderen, terwijl de teint, de uitstraling en de elasticiteit van de huid worden verbeterd.

Werkingsmechanismen¹: 
  • Retinol stimuleert de huidcelvernieuwing.
  • Deze stimulatie veroorzaakt een toename van de collageensynthese en een vermindering van het collagenase, dat verantwoordelijk is voor de afbraak van de collageenvezels.
  • Het bevordert ook de synthese van elastine.

¹ In vitro test

Een nieuwe manier van leven

Een nieuwe manier van leven