You are here

Expert aan het woord

“U hebt meer dan gelijk, want ook al is huidveroudering een natuurlijk proces, toch is het mogelijk om het verschijnen van de tekenen ervan te vertragen. Hiervoor is hydratatie zonder twijfel het belangrijkste preventiewapen. Anderzijds zijn antioxidanten een zeer kostbaar hulpmiddel om de huidcellen te beschermen tegen de dagelijkse schadelijke factoren van buitenaf, zoals de zon, de wind, vervuiling of kou. Om huidverouderingstekenen te helpen voorkomen, is het daarom aan te raden om dagelijks een goed hydraterende verzorging te gebruiken met antioxidanten.”

Dr. Anny Cohen-Letessier
Dr. Anny Cohen-Letessier
dermatoloog
Dr. Anny Cohen-Letessier
Deel op social media

Uw beauty routine

Onze tips om tekenen van huidveroudering te helpen voorkomen

Onze oplossing in huidverzorging

‘s Ochtends

 1. Denk eraan om uw gezicht elke ochtend te reinigen en het goed toniseren met een vitaliserende tonic.
 2. Hydrateer uw gezicht vervolgens intensief met de RoC® PRO-PRESERVE ANTI-OXIDANT PROTECTING FLUID, een echt schild tegen vrije radicalen en factoren van buitenaf dankzij zijn formule verrijkt met vitamine C en E. U kunt ook rekenen op zijn UV-A- en UV-B-filters (SPF30) om u te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van de zon. Tot slot trekt zijn lichte textuur snel in, wat betekent dat de fluid een uitstekende basis voor uw make-up is!

‘s Avonds

 1. Vergeet nooit uw make-up te verwijderen en uw gezicht te reinigen: helemaal vrijgemaakt zal de huid beter kunnen ademen en zal ze haar werk ’s nachts beter kunnen doen! Kies hiervoor een product dat uw gezicht reinigt zonder agressief te zijn, zoals de MICELLAIRE EXTRA COMFORT WATER.
 2. Masseer uw gezicht vervolgens voorzichtig met de PRO-PRESERVE ANTI- DRYNESS PROTECTING CREAM, die de hydratatie van de huid verbetert en beschermt. Deze crème bevat hyaluronzuur, avocado en druivenpitten in glycerine en in olie, die de huid diepgaand voeden de huid, zoals u al zal kunnen vaststellen de dag na het eerste gebruik.
Onze levensstijl tips

styles de vie

 • Bescherm uzelf tegen de zon

  Blootstelling aan de zon is een erkende oorzaak van vroegtijdige huidveroudering. Om fotoveroudering te helpen bestrijden, vermijdt u zoveel mogelijk blootstelling aan de zon tussen 11.00 en 16.00 uur. Wanneer u naar buiten gaat gebruikt u een zonnecrème met SPF15 voor zonnige dagen in de herfst en de winter en minstens SPF30 vanaf de lente. Tijdens de zomer brengt u SOLEIL PROTECT ANTI-SHINE SPF30 aan, die u beschermt tegen fotoveroudering en tegelijk de huid hydrateert.

 • Goed hydrateren

  Drink veel water, minstens 1,5 liter per dag! Deze vochttoevoer bevordert de goede werking van de huidcelprocessen en helpt om de huid soepel en elastisch te houden. Denk aan fruit en groenten, want zij zijn zeer rijk aan water. Er zijn zelfs echte kampioenen bij! Denk maar aan komkommer (97 % water), sla (95 %), tomaten en courgettes (94 %). Bij het fruit zijn watermeloen en meloen (92 %) de koplopers, op de hielen gezeten door aardbeien (90 %) en citrusvruchten (85 %). Denk ook aan groene thee, die behalve hydraterende ook antioxiderende bestanddelen bevat, aan kruidenthee en zelfs aan soep.

 • Mik op vitamine C

  Deze vitamine heeft alle kwaliteiten. Ze werkt antioxiderend en speelt een belangrijke rol bij de synthese van collageen, vermindert hypergevoeligheid en droogte van de huid en helpt kringen te vervagen. We vinden haar vooral terug in kleurrijke, rauwe groenten en fruit: verse zwarte bessen, verse peterselie, rode en groene paprika, broccoli, zwarte radijs, kiwi, sinaasappel, citroen, bloemkool, mango, clementine, aalbes, framboos… Leve smoothies en salades!