You are here

ONZE ROUTINES

Tja rimpels… In het begin zijn ze heel discreet en besteed u er niet veel aandacht aan. U maakt uzelf wijs dat ze verschijnen omdat u zoveel lacht… Maar beetje bij beetje winnen ze terrein: fijne lijntjes evolueren tot diepe rimpels. Voordat u in paniek raakt, kom in actie om uw huid te redden!

Expert aan het woord

“De verschijning van rimpels is hoofdzakelijk te verklaren door de verlaging van de productie en de kwaliteit van collageen en elastine, die stevigheid en elasticiteit aan de huid geven. Dit verouderingsproces is onomkeerbaar maar varieert van persoon tot persoon: het is immers het genetische goed dat het moment bepaalt waarop en de intensiteit waarmee rimpels verschijnen. Maar wees gerust, het is niet onontkoombaar: onderzoek heeft immers uitgewezen dat de impact van uw gedrag en uw levensgewoonten even belangrijk is als erfelijkheid wanneer het aankomt op het verschijnen van huidverouderingstekenen. Zonder te vergeten dat we vandaag, dankzij de vooruitgang in het cosmetisch onderzoek, zelfs gevestigde diepe rimpels zichtbaar kunnen verzachten.”

Dr. Anny Cohen-Letessier
Dr. Anny Cohen-Letessier
dermatoloog
Dr. Anny Cohen-Letessier
Deel op social media

Uw beauty routine

Onze tips om rimpels te helpen verminderen, zelfs de diepere

Onze oplossing in huidverzorging

‘s Ochtends

 1. Maak ’s ochtends uw huid zacht wakker met een grondige reiniging. Vitaliseer haar vervolgens met een lotion, die u met een wattenschijfje over heel het gezicht dept.
 2. Hydrateer uw gezicht met PRO-RENOVE ANTI-AGEING UNIFYING FLUID. Zijn formule met HexinolTM, een technologie die steunt op 7 jaar onderzoek, helpt rimpels glad te strijken door niet alleen in te werken op de zichtbare huidverouderingstekenen, maar helpt ook de oorzaak ervan in de kern van de cellen aan te pakken. Praktisch gezien biedt de vloeibare en lichte textuur ook een goede make-upbasis.

‘s Avonds

 1. Voor u gaat slapen, verwijdert u altijd uw make-up, zodat uw huid vrij is van alle onzuiverheden die de poriën afsluiten en die haar verhinderen te ademen.
 2. Bereid uw huid voor op een herstellende nacht met PRO-CORRECT ANTI-WRINKLE REJUVENATING CONCENTRATE. Dankzij zijn formule, met onze sterkste concentratie aan retinol en hyaluronzuur, ondersteunt deze verzorging in het zichtbaar verminderen van diepe rimpels en helpt ze de celvernieuwing te bevorderen. De huidregeneratie, die vooral ’s nachts plaatsvindt, krijgt er een echte boost van!
Onze levensstijl tips

styles de vie

 • Wees voorzichtig met de zon

  Blootstelling aan de zon leidt tot de productie van vrije radicalen en veroorzaakt celschade, twee fenomenen die ten grondslag liggen aan het verschijnen van rimpels. Als u uw huid goed beschermt, iedere dag opnieuw ondanks de tijd van het jaar, zal de celstructuur minder snel veranderen en uw huid blijft langer zacht en soepel.

  Dus, bestrijdt fotoveroudering door uw gezicht het hele jaar door goed te beschermen met een geschikte zonnebescherming, niet alleen in de zomerperiode maar ook op de zonnige dagen tijdens de herfst en winter, en vanaf het voorjaar met een zonnebeschermingsfactor van minstens een SPF30 en zelfs een SPF50 in de zomer!

  Combineer een zeer hoge factor en anti-rimpelwerking met de SOLEIL PROTECT ANTI-WRINKLE SMOOTHING FLUID SPF50+. Deze ultralichte fluid, geformuleerd met hyaluronzuur, inderdaad ontwikkeld om zichtbaar lijnen en rimpels te helpen verminderen, maar ook de huid haar jeugdigheid helpt te behouden. Perfect voor dagelijks gebruik, deze zonneverzorging is ideaal om te combineren met een huidverzorgingsproduct zoals de PRO-CORRECT producten van RoC®.

 • Ga voor fruit en groenten

  Geniet in de zomer met volle teugen van rode vruchten die de celvernieuwing bevorderen. Braambessen, aalbessen en frambozen zijn uw bondgenoten! Kies in de winter voor wortelen, die rijk zijn aan vitamine A, dat ook regenererend werkt. Eet ze bijvoorbeeld geraspt in een vinaigrette op basis van citroen – voor het antioxiderende effect van deze citrusvrucht – en koolzaadolie – voor haar goede vetzuren, die de huid soepel en elastisch houden.

 • Zorg dat u goed kunt slapen

  Voldoende slapen bevordert de huidcelvernieuwing. Als u moeilijkheden ondervindt bij het inslapen, vermijd dan:

  • alles wat de natuurlijke daling van je lichaamstemperatuur (wat goed is om in te slapen) verhindert: sporten minder dan 3 uur voor u gaat slapen, een te warme douche en een te hoge temperatuur (zet de verwarmingsthermostaat op 19 °C);
  • koffie te drinken na 16.00 uur: het opwekkende effect van cafeïne houdt maar liefst 6 uur aan;
  • beeldschermen voor u gaat slapen: het blauwe licht dat ze afgeven, remt de productie van melatonine, ook wel het slaaphormoon genoemd;