You are here

Of het nu droog, vet, gecombineerd of normaal is, de huid kan gedehydrateerd raken door externe factoren zoals te lage of te hoge temperaturen, de wind, de zon, het herhaaldelijk gebruik van te agressieve reinigingsmiddelen. De bovenste lagen van de opperhuid spelen een essentiële rol in de bestrijding van deze factoren, maar naarmate we ouder worden kan de huid deze barrièrefunctie steeds minder goed vervullen. De huid verliest dan haar capaciteit om vocht vast te houden en droogt uit. Resultaat: er verschijnen rimpels.

Wat is de oorsprong van het fenomeen dehydratie? Wat zijn de gevolgen van dit gebrek aan vocht? Hier volgen onze antwoorden.

Wat is een gedehydrateerde huid?

Wanneer de huid jong is, is het stevig, soepel en elastisch: allemaal tekenen van een goede huidhydratatie. Naarmate we ouder worden slagen de cellen van de lederhuid en de opperhuid, de twee bovenste...

Waaraan is de dehydratie van de huid te wijten?

Met de jaren raakt de huid gedehydrateerd. Dit natuurlijke fenomeen is het gevolg van verschillende wijzigingen in de huidlagen: de productie van talg – dat de huid hydrateert – en van hyaluronzuur –...

Een gedehydrateerde huid, hoe komt dat?

Er zijn verschillende redenen waardoor uw huid kan dehydrateren:

u heeft een ongeschikt product gebruikt: de droogheid van uw huid is dan van tijdelijke aard;
u heeft van nature een droog huidtype;
d...

De evolutie van de gedehydrateerde huid

De huid bestaat voor 70 % uit water. Dit water speelt dus een heel belangrijke rol! Het grootste deel van dit water zit in de cellen zelf.
Een functieverlies
Met de jaren en door het natuurlijke fenom...

Een nieuwe manier van leven

Een nieuwe manier van leven