You are here

Iedere keer opnieuw wanneer onze huid wordt blootgesteld aan de zon kan dat een huidreactie veroorzaken. De huid kan veranderen binnen enkele uren, dagen en zelfs jaren. De zichtbare gevolgen hangen af van het huidtype, de mate van gebruikte zonnebescherming en het aantal uren blootgesteld aan de zon, die door de jaren heen zich opstapelen.

Welke tekenen verschijnen er, hoe worden ze veroorzaakt en hoe kunnen ze opgelost worden. Hier volgen onze antwoorden.

Wat is de teint?

De teint, soms ook ‘gelaatskleur’ genoemd, is de kleur van de huid. Hij kan lichter of donkerder zijn en al dan niet egaal, afhankelijk van persoonlijke genen en leefgewoonten.
De huidpigmenten
De tei...

Waarom verandert de teint?

Met het verstrijken van de tijd kan de teint donkerder of doffer worden. Deze fenomenen zijn het resultaat van twee duidelijk te onderscheiden oorzaken.
Het donkerder worden van de teint en het versch...

Wat zijn de verschillende teinttypes?

Mensen met een donkere huid hebben niet zozeer méér melanocyten dan mensen met een lichte huid, maar de pigmentkorrels zijn groter, en er worden meer pigmentkorrels afgegeven.
De verschillen in teint...

De evoluties van de teint

De teint blijft jarenlang stralend en regelmatig maar wordt met de leeftijd doffer en minder egaal. Dit trage proces kan worden versneld door externe factoren.
Een kleur die niet verandert
Uw huidskle...

Een nieuwe manier van leven

Een nieuwe manier van leven