You are here

Als we kijken naar het aantal filmscènes waarin vrouwen zich even terugtrekken om hun neus te gaan poederen, dan moet een groot aandeel van de vrouwelijke bevolking een gecombineerde huid hebben! Deze huid is vet op sommige plaatsen en normaal tot droog op andere plekken. U herkent haar aan het glimmende uitzicht van de T-zone, met andere woorden de kin, de neus en het voorhoofd. De slapen en wangen hebben dan weer een normale tot droge huid.

Een gecombineerde huid vereist bijzondere aandacht, omdat ze een verschillende verzorging vereist in functie van de gezichtszones en omdat ze met de tijd makkelijk uitdroogt.

Wat is een gecombineerde huid?

Als u een gecombineerde huid hebt, heeft deze:

zones die normaal tot droog zijn en
zones die eerder vet zijn,

en is het verschil tussen deze twee zones duidelijker of minder duidelijk.
De meerderhe...

Problemen in verband met een gecombineerde huid

Vaak wordt de gecombineerde huid verward met de normale huid, en wordt ze verwaarloosd. Dit is een grote fout! Ze vereist immers een bijzondere aandacht.
De problemen van de T-zone
Op de T-zone, namel...

De evolutie van een gecombineerde huid door de jaren heen

Personen met een gecombineerde huid hebben het voordeel dat hun gezicht deels beschermd is tegen de gevolgen van huidveroudering, dankzij het teveel aan talg dat wordt geproduceerd te hoogte van het v...

Specifieke verzorging voor een gecombineerde huid

De gecombineerde huid wordt vaak verward met de normale huid (zie de huid begrijpen/normale huid), terwijl deze twee huidtypes helemaal niet dezelfde behoeften hebben.
De gecombineerde huid vereist ee...

Een nieuwe manier van leven

Een nieuwe manier van leven